dilluns, 1 d’abril de 2019

CCOO i UGT demanen salaris dignes i un conveni digne per al personal dels Centres especials de treball (CET)


CCOO i UGT demanen salaris dignes i un conveni digne per al personal dels Centres especials de treball (CET)

Mesa negociadora del Conveni de Centres especials de treball per a persones amb discapacitat física i sensorial


Amb data 11 de març de 2019, a la reunió de mesa negociadora del Conveni de Centres especials de treball (CET) per a persones amb discapacitat física i/o sensorial, la patronal FECETC va manifestar el seu interès en tancar les taules salarials del 2018.

La part sindical vam manifestar que no tancaríem taules, una altra vegada, sense acordar millores i canvis de conveni, que data de l’any 2005 i encara manté el redactat d’origen. L’experiència ens ha demostrat que, un cop tancades taules salarials, la part patronal perd tot l’interès en la negociació de la resta d’articles. Tot i això vam plantejar arribar a un acord de taules per al 2018, però que no es faria efectiu fins a la signatura del conveni, i ens vam comprometre a presentar una proposta de taules salarials a la reunió del 26 de març.

Arribats a la reunió del 26 de març, la part sindical presenta tres propostes d’increments salarials per al 2018: un increment del 7%, que és rebutjat per la part patronal; a posteriori es proposa una pujada del 4%, també rebutjada; finalment, una pujada del 3% més un dia de lliure disposició, sumant les 6 hores ja pactades més 2. La patronal diu a tot que no i proposa un increment salarial de l’1,5% i reduir el còmput de la jornada anual a 1.754 hores, per la qual cosa la part social diem que no acceptem.

Després de dos anys de negociació d’aquest conveni col·lectiu, que manté a les persones treballadores amb discapacitats en unes condicions totalment obsoletes, precàries i indignes per al segle XXI, és imprescindible actualitzar i millorar tot el seu contingut, i a hores d’ara no s’ha assolit cap acord de millora en cap altra condició del conveni.

Donat que la patronal no canvia la seva proposta i manifesta que no parlarà de la resta de conveni fins que no s’accepti l’increment que proposen, la part social manifestem el nostre desacord i que informarem a delegats/des i afiliats/des i farem el que acordem amb ells.

Per a la Federació d’Educació de CCOO i la Federació de Serveis Públics de la UGT, és inadmissible l’actitud de la patronal, només interessada en complir els mínims d’increments salarials per tal de no tenir problemes legals en compliment del salari mínim interprofessional (SMI) i les exigències administratives per cobrar les subvencions. També hem de recordar que els increments salarials acordats en anteriors anys mai han estat supeditats a l’SMI i fins el 2016 les taules salarials sempre han estat acordades per sobre de l’SMI.

Per això CCOO i UGT reclamem salaris dignes i un conveni digne per al personal dels Centres especials de treball (CET).

ir arriba